Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!





Την ώρα που οι αγρότες με τα τρακτέρ έφταναν στη Σύνταγμα, στις 12 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ, συνταράσσονταν όλη η Ελλάδα. Μια τεράστια μάζα λαού τους υποδέχονταν!



Δεν ήταν μια στιγμή κοινή. Οι αγρότες εκείνη τη στιγμή ένωναν όλο τον λαό σε μια τεράστια ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που ξεπερνούσε τα όρια της στιγμής. Η ιστορία θα επιφυλάξει ιδιαίτερη τιμή σε αυτή τη στιγμή.



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση από το να βλέπεις τα 3 μεγάλα ποτάμια του λαού εργάτες, αγρότες και φτωχά μεσαία στρώματα να σμίγουν στη μεγάλη διαδήλωση που θεμελιώνει ξανά τη συμμαχία τους κατά τον μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών του. Από κοντά οι νέοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανάπηροι



Αυτή είναι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που κάποιοι δεν έλεγαν να καταλάβουν πως θα την κάνει ο λαός, χωρίς τις μικροαστικές κορυφές ηγετών που θέλουν να τον διαφεντεύουν. Είναι μια συμμαχία «των κάτω». Και αφού την μεστώσουν και την ωριμάσουν θα βγάλουν και τους
πρωτοπόρους ηγέτες τους, δεν θα ψάξουν για σωτήρες.



Μεγάλο το δίδαγμα της ιστορίας.


 

 



 

 










2 σχόλια:

  1. Τη λαϊκή συμμαχία την έχει δημιουργήσει η πολιτική του σύριζα αλλά και του κεφαλαίου γενικότερα. Η άλλη λαϊκή συμμαχία είναι κάτι άλλο - ένα πλατύ κομματικό σχήμα.

    Υπήρχε κάποτε και ένα κόμμα που το λέγανε ΛΑΟΣ αλλά δεν ήταν ο λαός που ξέρουμε. Ουτε η ΕΛΑΣ είναι ο ΕΛΑΣ ή η ΕΛΛΑΣ. Μπορει βέβαια κανείς να παίζει με τις λέξεις. Γιατί όχι αν έτσι τη βρίσκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12 Φεβρουαρίου 2016 - 10:08 μ.μ.

    δεν ισχύει τίποτα απο αυτά που λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή