Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η κάθοδος των αγροτών







Η κάθοδος των αγροτών σημαίνει μια σημαντική πολιτική στροφή στη σχέση των τάξεων με την εξουσία. Επισφραγίζει την αντίθεση των εργαζόμενων τάξεων και στρωμάτων του λαού προς το σύστημα διακυβέρνησης και όλες τις μνημονικές πολιτικές και όχι μόνο τη σημερινή.



Είναι βέβαιο ότι αυτές οι κινητοποιήσεις αποτελούν τη βάση ανάπτυξης ενός μακρόχρονου αγώνα επιστροφής του εργαζόμενου λαού στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων.







Το πλέον ελπιδοφόρο στοιχείο των κινητοποιήσεων είναι πως είναι ώριμα τέκνα της οργής. Οι άνθρωποι αυτοί είναι παιδιά της κρίσης και όχι μιας εποχής επίπλαστης ευημερίας. Δεν ελπίζουν σε καμιά επιστροφή στο παρελθόν. Θέλουν να επιβιώσουν και σε αυτόν τον αγώνα μπορούν σταδιακά να πλάσουν και το νέο όραμα που θέλουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.



Γιατί, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μόνο ο σχηματισμός μιας κρίσιμης λαϊκής δύναμης από τις τάξεις που θίγονται πιο πολύ από την κρίση, ανθρώπων έτοιμων να θυσιάσουν τα πάντα για να διασώσουν και να αλλάξουν τη ζωή τους, μπορεί να αλλάξει την κοινωνία. Και αυτή η δύναμη δεν μπορεί παρά να είναι παιδιά της κρίσης, της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων φτωχών μεσαίων στρωμάτων.



Αυτή είναι η πρωτοπορία που οδηγεί το λαό στις μάχες για να ανατρέψει τους συσχετισμούς ταξικών και πολιτικών δυνάμεων και να βάλει τη σφραγίδα του στο ρουν της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου