Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ξέρουν ότι η φορολογία είναι άδικη και την επαναλαμβάνουν!



Επί χρόνια βλέπουμε τους αστούς πολιτικούς και τα κράτη να κοροϊδεύουν τον φορολογούμενο λαό, χύνοντας υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα για την «υψηλή και άδικη φορολογία» σε βάρος του και για τις μεγάλες φοροαποφυγές και φοροδιαφυγές του μεγάλου κεφαλαίου!

Αφού λοιπόν διαπιστώνουν και καταγγέλλουν το άδικο φορολογικό σύστημα και την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου (των «εχόντων» όπως το λένε αθωωτικά)  αναγγέλλουν ότι… «τώρα θα το αλλάξουν» για να πληρώσουν και οι διαφεύγοντες!


 


Μετά, επαναλαμβάνουν το ίδιο ακριβώς, μέχρι να έρθουν οι επόμενοι αστοί πολιτικοί («αριστεροί» ή δεξιοί) που θα παίξουν και αυτοί το ίδιο έργο.

Αφορμή για το σχόλιο έδωσε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, με το οποίο υιοθέτησε (και αυτό για άλλη μια φορά) την αντίληψη ότι το μεγάλο κεφάλαιο φοροδιαφεύγει(!!!) και δήθεν τώρα θα πατάξει τη φοροδιαφυγή του!

 

Εκεί οι ευρωβουλευτές διαπιστώνουν στα σοβαρά ότι: «Οι μεγάλες εταιρείες φτάνουν να μην πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους επί των κερδών τους, ενώ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και απλοί πολίτες πληρώνουν όλους τους φόρους που τους αναλογούν»!

 

Το ίδιο μας είπε και ο κ. Αλεξιάδης με τις λίστες χιλιάδων εξαγωγέων κεφαλαίου, στα χέρια του, που τους καλεί να δηλώσουν… εθελοντικά την φοροδιαφυγή γιατί αλλιώς… θα…  θα κάνει ό,τι έλεγαν οι άλλοι ότι θα κάνουν!

 

Σιγά μη και το κάνει!!!

 

Τώρα, αν θέλετε να δείτε τι επιφυλάσσει με την πρακτική και όχι με τα λόγια, η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και πως στην πράξη άλλα λέει και άλλα κάνει, δείτε τι προτείνει στην Βουλή να ψηφίσει για τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου μέσω του προϋπολογισμού 2016: τα νομικά πρόσωπα να καταβάλουν το 6,6% του συνόλου των φόρων!!! Καλά, μας έπεισε ότι… δεν κάνει ότι έκαναν πάντα οι άλλοι!

 

Και μετά ακούς τον Μίχαλο και τον γνωστό Μπάμπη του ΣΚΑΪ να ωρύονται ότι οι φόροι εξοντώνουν το κεφάλαιο, γι αυτό δεν επενδύει!!!

 

Α, να μη ξεχάσω ότι οι «λίστες» όλες μαζί δείχνουν εξαγωγή κεφαλαίων και καταθέσεων στο εξωτερικό κάπου 300 δισεκ. ευρώ! Αυτές βρίσκονται στα συρτάρια του υπ. Οικονομικών. Πάλι θα κλάψουν, πάλι θα καταγγείλουν, πάλι τα ίδια θα κάνουν και ας λένε το αντίθετο.

 

 

 

 

 

 

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο σε όλα τα κράτη και σε όλη την ΕΕ. «Θέατρο» είναι πώς να μη το παίξουν καλά;




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου