Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΥΣΙΜΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ;

«Πάντα ψεύτης άρα και τη μια φορά ψεύτης»!

Ο κ. Άδωνης (και από κοντά ο Στουρνάρας) σε όλες τις εκπομπές τηλεόρασης σκίζει τα ρούχα του και πανηγυρίζει ότι οι εισπράξεις φόρου από την εξίσωση στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο, είναι ίδιος με πριν την εξίσωση και με 70% κάτω η κατανάλωση! Γιατί πανηγυρίζει τώρα κανένας δεν ξέρει αλλά μας το λύνει αμέσως. Γιατί, λέει, για το κράτος είναι κάλο η μικρή κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης με ίδιους φόρους! Κάτι έχει το παιδί, δεν ανέχεται να ζεσταίνονται όλοι οι άνθρωποι…

Μας λέει ακόμη ότι η κάποια απώλεια στο πετρέλαιο θέρμανσης αναπληρώθηκε από αυξημένη πώληση στο πετρέλαιο κίνησης, άρα είμαστε ίσα!

Δεν μας λέει βέβαια ότι ο φόρος (ειδικός φόρος και ΦΠΑ) στο κίνησης μειώθηκε κατά 100,2 ευρώ το χιλιόλιτρο άρα έχασε από εδώ ούτε κάνει αφαίρεση του επιδόματος θέρμανσης…
Κοινώς έμπλεξε τα μπούτια του το έξυπνο πουλί!

Αλλά δεν τον πιάσαμε εμείς από τη μύτη. Τον έπιασε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να λέει ψέματα. Και να πως:

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΛΚ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο 11μήνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου, τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ καυσίμων ανήλθαν στο 11μηνο στα 5,861 δισ. ευρώ και σε σχέση με το 2012 είναι μειωμένα κατά 584 εκατ. Ευρώ!

Στο σύνολο του 2013 η κυβέρνηση αναμένει από την φορολογία καυσίμων έσοδα 6,6 δισ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει μόνον μέσα στο Δεκέμβριο ο ΦΠΑ πετρελαιοειδών και ο ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα να εισφέρουν έσοδα 800 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, κάτι που θεωρείται σχεδόν αδύνατον.

Οι εισπράξεις μόνο από τον Ειδικό Φόρο Καταναλώσεως στα πετρελαιοειδή υπεχώρησαν στα 3,821 δισ. ευρώ, έναντι 4,059 δισ. ευρώ στο 11μήνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012, σημειώνοντας πτώση κατά 238 εκατ. Ευρώ διαψεύδοντας την κυβέρνηση για ίδια είσπραξη  φόρου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ;
Για τον Άδωνη ισχύει το γνωστό απόφθεγμα ανεστραμμένο: «Πάντα ψεύτης άρα και τη μια φορά ψεύτης»!

Δείτε στο μεταξύ τι καταμαρτυρεί στη κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου