Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Όταν το αστικό κράτος έστρωνε το δρόμο στον φασισμό

Μέρες του ‘36

Ο κ Σαμαράς είπε, με βάση τη θεωρία των «δύο άκρων», ότι είναι καιρός να κτυπήσουμε και το «άλλο άκρο» που στρέφεται κατά της ΕΕ και  του ΝΑΤΟ!
 


 Οι αστοί πάντα έστρωναν το δρόμο προς τον αυταρχισμό και τον φασισμό με οποιαδήποτε αιτία και αφορμή και μετά έκαναν ότι δεν ήξεραν τίποτα για το φόνο. 

Δείτε πως εφαρμόστηκε, πάνω στους μικρομεσαίους, από  το αστικό κράτος το Ιδιώνυμο του «Εθνάρχη» Βενιζέλου υλοποιώντας, προς τη μια πλευρά, τη παρόμοια θεωρία του Σαμαρά, το 1936. 

Τους μήνες που προηγήθηκαν της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου το κράτος εκτόπιζε και ασκούσε ωμή βία σε όποιον είχε διαφωνία με την πολιτική του, σε όποιον συμφωνούσε με αιτήματα εργαζομένων, ακόμη και μικροαστούς επαγγελματίες που δεν είχαν καμία σχέση με τον κομμουνισμό! Ας μη το ξεχνάνε αυτό όσοι σημερινοί μικροαστοί νομίζουν ότι η ΧΑ ή η πολιτική των δύο άκρων τους προφυλάσσει. Μάλλον τους εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους που δεν διανοούνται. 

Βλέπουμε ακόμη πως το καπιταλιστικο κράτος με τη σκληρη ταξική πολιτική του ορίμαζε τις συνειδήσεις των μαζών και παρήγαγε κομμουνιστές.

Από τα κείμενα της εφημερίδας των μικρομεσαίων «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ»  του 1936, διαβάζουμε ουκ ολίγα κατορθώματα του κράτους που ετοιμάζονταν για δικτατορία. Οι εξορίες και η βία άρχισαν να επεκτείνονται σε κάθε διαφωνούντα! Οι διαμαρτυρίες της εφημερίδας και των επαγγελματιών ήταν δικαιολογημένες. Μόνο που δεν ήξεραν ότι έχουν να κάνουν με το βαθύ κράτος των μονοπωλίων και όχι με κυβερνητικά ή αστυνομικά λάθη.



ΑΝΤΙ-ΙΔΙΩΝΥΜΟ 

Ωστόσο δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε μια εκπληκτική πρόταση της εφημερίδας «για την προστασία του αστικού καθεστώτος»: να συγκροτηθούν «ΕΠΙΤΡΟΠΑΙ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ» οι οποίες τι θα κάνουν; ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΞΟΡΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΣΤ» που ασεβούν στις προσπάθειες βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων! Στην πράξη δηλαδή την καθιέρωση ΑΝΤΙ-ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου