Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οπορτουνισμός εκατομμυρίων νεκρών


Δεν είναι απλά μια πολιτική στάση και ιδεολογία ο οπορτουνισμός, έστω διεστραμμένη. Η εφαρμογή του στην πράξη έχει τεράστιες συνέπειες σε βάρος των λαών και της εργατικής τάξης. Η ιστορία το επιβεβαιώνει καθημερινά. Και ενίοτε οι συνέπειες αυτές δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές αλλά συνέπειες αίματος. Συνέπειες εκατομμυρίων νεκρών.

Μόνο να θυμηθούμε τον «πατριωτισμό» της σοσιαλδημοκρατίας ανά τον κόσμο αλλά κυρίως τη σοσιαλδημοκρατία της Β΄ Διεθνούς που έριξε νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αρκεί. Οι νεκροί εκείνοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους προδότες της εργατικής ιδεολογίας την οποία πούλησαν στους κεφαλαιοκράτες της κάθε χώρας τους και έστειλαν στα πολεμικά σφαγεία εκατομμύρια νέους, εργάτες, αγρότες, λαό.

Σήμερα ο ρόλος τους δεν είναι διαφορετικός. Στα ίδια κινούνται με διάφορες μάσκες για να κρύψουν και πάλι την προδοσία και τη συμπαράταξή τους με τους ιμπεριαλιστές. Ας δούμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Κώστα Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 29/8/2013, για να καταλάβουμε ότι ο οπορτουνισμός είναι διαχρονικά ίδιος και τον ίδιο ρόλο παίζει πάντα και παντού. ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!
 

«Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται πιο φανερός και αποκαλυπτικός ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων. Για άλλη μια φορά βαδίζουν χέρι - χέρι οι παραδοσιακοί δεξιοί (ρεπουμπλικανοί – χριστιανοδημοκράτες) με τη σοσιαλδημοκρατία.

Όταν παρακολουθεί κανείς αυτές τις μέρες τις δηλώσεις του Ομπάμα και του Ολάντ, δεν ξεχωρίζουν από αυτές του Κάμερον, όταν ακούει τον Βενιζέλο, δεν έχει διαφορά από τον Αβραμόπουλο. Οι μάσκες πέφτουν.

Για εμάς δεν είναι τίποτα το καινούριο. Αλλά αποτελεί κριτήριο για το λαό η στάση των κάθε λογής οπορτουνιστών σε γενικά "ανύποπτες στιγμές", πώς οι οπορτουνιστές παραπλανούν και εξαπατούν.

Καλούμε το λαό να θυμηθεί τι έλεγε ο Τσίπρας, όταν εκλέχτηκε ο Ολάντ στη Γαλλία. Ότι "τώρα πνέει νέος άνεμος". Πού πήγε λοιπόν ο νέος άνεμος; Έγινε άνεμος ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ας θυμηθούμε τι έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ομπάμα, τον αποκαλούσαν περιστέρι της ειρήνης, ενώ ήξεραν ότι είναι ιμπεριαλιστικό γεράκι.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε για την Αραβική Άνοιξη και την πλατεία Ταχρίρ. Χαιρέτιζαν την ενσωμάτωση των λαών στους ανταγωνισμούς και στα παιχνίδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τώρα είναι ενάντια στον πόλεμο, αλλά η χθεσινή "Αυγή" έχει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία, ζητάει πολιτική επίλυση της κρίσης με ειρηνικό τρόπο, με ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις, με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών, τη διασφάλιση των θεμελιακών δικαιωμάτων του συριακού λαού, καθώς και τη δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες.

Έτσι ωραία και καλά, λες και όσα γίνονται τόσους μήνες στη Συρία γίνονται στα καλά καθούμενα. Ας θυμηθούν λίγο τι έλεγαν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέρσι για άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας για να ανατραπεί το αιμοσταγές καθεστώς του Άσαντ. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ποια διεθνής κοινότητα; Το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα; Οι φονιάδες των λαών; Δεν είναι κάλεσμα για ιμπεριαλιστική επέμβαση;

Ακόμα και στο κρίσιμο ζήτημα του πολέμου αποδεικνύονται για άλλη μια φορά αφερέγγυοι - αναξιόπιστοι. Κάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει πως είναι σε εξέλιξη η επέμβαση στα εσωτερικά αυτής της χώρας, χρόνια τώρα, με τη συμμετοχή μισθοφόρων από άλλες χώρες, με τη στήριξη των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ. Έτσι βγάζουν αθώες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Για άλλη μια φορά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, με το "και στο ληστή ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι", αφού ο σημερινός ΟΗΕ τη μόνη εγγύηση που μπορεί να δώσει είναι αυτή της τήρησης της ιμπεριαλιστικών ισορροπιών!

Κριτήριο δεν είναι τα δάκρυα για τον πόλεμο. Κριτήριο είναι η στάση απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Όταν τέτοια στάση κρατάνε τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, φαντασθείτε τι θα κάνουν αν βρεθούν στην κυβέρνηση. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα ίδια με αυτά που έκανε ο Ντ' Αλέμα στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου