Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αρχή αντεπίθεσης ή ακόμη μάχη οπισθοφυλακής;






Μόλις γύρισα από την Αγ. Παρασκευή.

Πολύς κόσμος που εναλλάσσεται με κύματα που έρχονται και φεύγουν και με σταθερά μεγάλη συμμετοχή, ακόμη και όταν έβρεχε.

Λαός πολύς που είναι φανερό ότι απλώς βρήκε μια αφορμή που ζητούσε για να εκφραστεί κατά της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής.

Χωρίς να είναι γνωστό αν πάρει την ανιούσα ή την κατιούσα τις επόμενες ημέρες αυτός ο ξεσηκωμός, αυτό που σήμερα φαίνεται είναι ότι υπάρχει έδαφος συνέχειας μέχρι και να φέρει σε αδιέξοδο την κυβέρνησης που δεν αποκλείεται να προσφύγει στη βία υπολογίζοντας σε ακροδεξιά κέρδη από την καταστολή. Το σημείο αυτό δεν φαίνεται να είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν οι διαδηλωτές και οι εκεί εργαζόμενοι.

Θέλει ερμηνεία η μαζική αντίδραση του κόσμου. Είναι η απαρχή μιας νέας εποχής αγώνων μαζικού χαρακτήρα με ανερχόμενη αγωνιστικότητα ή είναι ακόμη μάχη οπισθοφυλακής; Ο κόσμος δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται το ερώτημα αυτό. Απλώς συμμετείχε χωρίς να δείχνει ποια τάση θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.


Ξεχωριστά μαχητική ήταν η παρουσία του ΠΑΜΕ αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Στο κλίμα αυτό πρέπει να μπουν οι μεγάλες μάζες των εργαζομένων για να πούμε ότι αρχίζει γίνεται ποιοτική αλλαγή στην αντίσταση κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ με προοπτική αντεπίθεσης επανάκτησης χαμένων δικαιωμάτων και φυσικά όχι μόνο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου