Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η ανεξάρτητη και περήφανη Ελλάδα!



Για να πάρουμε τη «δόση» μας από την τρόικα πρέπει να δίνουμε αναφορά ακόμη και πόσες φορές φυσήξαμε τη μύτη μας! Αν το εγκρίνει ίσως πάρουμε τη δόση μας! Ποιο το μυστικό; Όλες οι αναφορές έχουν ταξικό περιεχόμενο. Στρέφονται δηλαδή κατά του εργαζόμενου λαού με σκοπό να τον απομυζήσουν για να αυγατίζει τα κέρδη του το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Αυτή η διαφορά κάνει την Ελλάδα «δύο Ελλάδες»! Η μία των εργαζομένων που πληρώνει και η άλλη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που πλουτίζει. Γι αυτό η κρίση είναι πάντα ταξική και η λύση επαναστατική.


Διαβάζω από μια εφημερίδα που είναι ενταγμένη στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ιδιοκτησία του είναι άλλωστε, η οποία ωμά μας λέει τι εξευτελισμούς πρέπει να υφιστάμεθα σε μόνιμη βάση για να είμαστε… ανεξάρτητοι, ελεύθεροι και περήφανα προσκυνημένοι εντός ΕΕ, Ευρώ, ΝΑΤΟ, τρόικας, ΔΝΤ, ΠΟΕ, παγκόσμιου τοκογλυφικού συστήματος κλπ:
  
«Ενδεικτικό της ασφυκτικής εποπτείας από την τρόικα στην οποία έχει ενταχθεί η ελληνική οικονομία είναι το χρονοδιάγραμμα υποχρέωσης αποστολής στοιχείων προς τους πιστωτές της χώρας. Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό κατάλογο που περιέχεται στην έκθεση της Κομισιόν θα πρέπει να αποστέλονται στοιχεία κυρίως σε μηνιαία βάση για πλήθος δράσεων και στόχων που πρέπει να καλυφθούν.


Από τη λίστα, ωστόσο δεν απουσιάζουν και... οι εβδομαδιαίες αναφορές: Κάθε Παρασκευή η τρόικα θα πρέπει να ενημερώνεται για την ακριβή θέση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας αλλά και για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

Μεταξύ των μηνιαίων αναφορών που πρέπει να γίνονται ξεχωρίζει η υποχρέωση αποστολής ειδικών στοιχείων για τον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, με αναλυτικά δεδομένα για μετατάξεις, αποχωρήσεις αλλά και διαθεσιμότητα, αλλά και για την κίνηση των ειδικών λογαριασμών του Κράτους.
Ειδικότερα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποστέλλει στην τρόικα:

Κάθε μήνα


1. Aναλυτικά στοιχεία από το ΓΛΚ για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το μήνα αναφοράς.
2. Επικαιροποιημένο σχεδιασμό για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους υπόλοιπους μήνες του έτους.
3. Αναλυτικά στοιχεία για τη μισθολογική δαπάνη της γενικής κυβέρνησης, ανά υπουργείο και ανά φορέα με στοιχεία αμοιβών και επιδομάτων, αριθμό εργαζομένων και μέσο μισθό.
4. Στοιχεία για το χρέος και την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου προς τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα.
5. Αναφορά για τις ιδιωτικοποιήσεις και τον ισολογισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
6. Αναφορά για τις ΔΕΚΟ (έσοδα, δαπάνες, αριθμός εργαζομένων και υποχρεώσεις).
7. Στοιχεία για την κίνηση των ειδικών λογαριασμών του Κράτους.
8. Στοιχεία για τις δαπάνες στον κλάδο της Υγείας και στα ταμεία.
9. Στοιχεία για ενεργητικό και παθητικό ελληνικών τραπεζών, μεταφορά κεφαλαίων τους προς τις θυγατρικές τους στο εξωτερικό.


Κάθε εβδομάδα


1. Κάθε... Παρασκευή αποστολή επικαιροποιημένων στοιχείων για τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους την εκάστοτε τρέχουσα εβδομάδα.
2. Στοιχεία για ενεργητικό και παθητικό της Τράπεζας της Ελλάδας.
3. Στοιχεία για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.


Σε τριμηνιαία βάση


1. Στοιχεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους, των ΟΤΑ, των Ταμείων, των νοσοκομείων.
2. Στοιχεία για την κατανομή των δανείων από το Μηχανισμό αναλυτικά ανά κατηγορία (ειδικός λογαριασμός, μείωση χρέους, τόκοι, άλλες δημοσιονομικές ανάγκες κ.ά.).


Βασικά προαπαιτούμενα για τις εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων


Για τη δόση του Ιανουαρίου (9,2 δισ. ευρώ)


Υιοθέτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που φέρνει: Πρόσθετους φόρους στους φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε νοικοκυριά με παιδιά, σε ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων. Αναπροσαρμογή τιμολογίων της ΔΕΗ για τους πελάτες χαμηλής τάσης, με βάση την πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Για τη δόση του Φεβρουαρίου (2,8 δισ. ευρώ)


Θα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί τριετή πλαφόν στις δαπάνες ανά τομέα, τουλάχιστον για την κεντρική διοίκηση και την υγεία: Για την πρώτη διετία τα συγκεκριμένα όρια θα θεωρούνται αμετάβλητα και η όποια ευελιξία θα περιορίζεται εντός αυτών υπό τον όρο ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι της γενικής κυβέρνησης. Για τον τρίτο χρόνο τα όρια θα μπορούν να αναθεωρούνται, ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού.


Για τη δόση του Μαρτίου (2,8 δισ. ευρώ)


Ολοκλήρωση των νέων σχεδίων προσωπικού στα υπουργεία. Τα νέα αυτά οργανογράμματα θα αποτελέσουν τη βάση για να εντοπιστεί πλεονάζον προσωπικό και να προσδιοριστούν έτσι οι τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτική έξοδο από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014. Έως το τέλος του 2013 θα πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα συνολικά 25.000 υπάλληλοι, οι μισοί εκ των οποίων έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου