Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αυτό είναι το πιο πιθανό!


Η ΕΕ απειλεί ότι αν βγει η χώρα από το ευρώ και την ΕΕ (με άρνηση του μνημονίου) θα έρθει πλήρης καταστροφή. Από την άλλη λέει ότι μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν όροι του μνημονίου! Ακριβώς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή χωρίς τις λεπτομέρειες.

 Σήμερα, 13/5/2012, τα μέσα «ενημέρωσης» του κεφαλαίου, οργιάζουν σε εκβιασμούς. Εκβιασμούς κάθε τύπου. Κεντρικοί στόχοι να σχηματισθεί φιλοευρωπαϊκό μπλοκ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, να κατασταλεί κάθε όρεξη για επαναδιαπραγμάτευση βασικών όρων του μνημονίου (εργασιακά, το χρέος, πλούτος της χώρας κλπ), και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση παράλυτη που θα έχει αντιμνημονιακή σύνθεση και μνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 Τέτοιον αχταρμά θέλουν η άρχουσα τάξη και η ΕΕ ώστε στο τέλος να μην αλλάξει ούτε μια τελεία από το μνημόνιο έστω και αν αλλάξει το… κόμμα!

 Αυτό είναι το πιο πιθανό.

Ευρύτερος στόχος είναι να απομονωθεί κάθε σκέψη ανατροπής. Κάθε σκέψη ότι μπορεί ο λαός να ξεφύγει από τις δαγκάνες του κεφαλαίου. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 88-90% υπέρ της ΕΕ, τα κανάλια με λύσσα μας λένε ότι ο λαός αρνείται την έξοδο από την ΕΕ και ζητάει από την όποια  κυβέρνηση να περιφρουρήσει την παραμονή στην ΕΕ!!! Αυτό λέει ο λαός δηλαδή βουτηγμένος βαθιά στην κρίση; Αυτό λένε άστεγοι, απόκληροι, αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα και το σπίτι τους και το 1,5 εκ. άνεργοι; Κόπτονται μήπως βγούμε από την ΕΕ και… μείνουν άστεγοι και άνεργοι;

 Γιατί το λένε; Τι φοβούνται με 88-90%; Μήπως καταλαβαίνουν ότι το απέσπασαν με πλαστό ερώτημα και ξέρουν ότι πίσω από το ΝΑΙ του κόσμου κρύβεται μια επιφύλαξη που στο επόμενο βήμα της κρίσης θα γίνει γρήγορα ΟΧΙ και προσπαθούν να προλάβουν το κακό που τους περιμένει;

 Αυτό είναι το πιο πιθανό.

Όμως όπως φαίνεται το πολιτικό προσωπικό των τριών πρώτων κομμάτων συν η ΔΗΜΑΡ θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση για να διαχειριστεί την κρίση εντός ΕΕ αλλά κάθε πλευρά με τους δικού της όρους. Το αδιέξοδο οδηγεί τη χώρα στις εκλογές. Το κάρο αυτό το σέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πάρει πλειοψηφία με μπόνους τις 50 έδρες και με λυμένα χέρια για να «επαναδιαπραγματευθεί» δευτερεύοντες όρους χωρίς παρενοχλήσεις.

Όμως η άρχουσα τάξη θέλει από πριν ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδοθεί πλήρως στην ΕΕ και επισήμως. Δεν ανέχεται ούτε λαϊκίστικες κορώνες. Θέλουν να τον καταντήσουν «κωλοτουμπα» όπως τον Αντώνη και τον Καρατζαφέρη ώστε αν πάει σε εκλογές να πάει «κουρεμένος». Φυσικά ο Αλέξης είδε τι έπαθαν οι άλλοι και δεν θα τους κάνει τη χάρη.

 Πάμε για εκλογές λοιπόν ώστε να λυθεί η κοινοβουλευτική αντίφαση μνημονιακών αντιμνημονιακών οριστικά υπέρ των αντιμνημονιακών που θα μας φέρουν όμως ένα άλλο αντιμνημονιακό μνημόνιο με σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, που τώρα θα το ρίξει στην «ανάπτυξη» του μέλλοντος ώστε να μείνουν άθικτα τα μέτρα του παρόντος.

Αυτό είναι το πιο πιθανό.

Κάνω χάζι τον πανικό που έχει καταλάβει όλο το προσωπικό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Μπερδεύουν τα λόγια τους και εναγωνίως προσπαθούν να μη πάμε σε εκλογές ενώ παράλληλα εκβιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το προεκλογικό σχέδιο του συγκροτήματος Αλαφούζου μέχρι τις 6/5, ήταν ή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση προσωπικοτήτων με κύριο στήριγμα τις φιλομομνημονιακές δυνάμεις με κυρίαρχη τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε και τώρα ψάχνονται και στις εκπομπές τους μπερδεύουν τα λόγια τους…. Έχει πλάκα με αυτούς που τόσο σίγουρα έπαιξαν τα χαρτιά των μνημονιακών.

Φασικά και ξέρουν όλοι ότι η αντίθεση δεν είναι μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί αλλά λαού – μονοπωλίων. Αυτό είναι που τους πονάει και τους τρομάζει και ξέρουν ότι το επόμενο βήμα του λαού μπορεί να είναι προς τη λύση αυτής της αντίθεσης.

Αυτό είναι το πιο πιθανό. Και τους τρομάζει σφόδρα!


1 σχόλιο:

  1. Βάζεις ένα έξυπνο σκεπτικό. Πράγματι φοβούνται τη συνειδητοποίηση. Φοβούνται ότι ο λαός αν και τώρα στηρίζει φιλοευρωπαϊκό κόμματα, αν συνεχιστεί η λιτότητα ή αποτύχει η λογική του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. δικομματική προπαγάνδα) τότε θα βγούμε από την ευρωζώνη (και φυσικά θα χάσουν οι ελίτ).

    Από τη μια πολεμούν το ΣΥΡΙΖΑ (κι ακόμα δεν κατάλαβα γιατί, αφού είναι συστημικό κόμμα, εκτός κι αν φοβούνται τις κινηματικές ρίζες ή αν απλά έχουν τέτοια οικονομική εξάρτηση από τους ΝΔΣΟΚ) και από την άλλη προπαγανδίζουν ηια την ΕΕ. Ίσως φοβούνται ένα υποθετικό σενάριο δημοψηφίσματος ΕΕ-ευρώ-πλήρης οικονομική υποτέλεια vs δραχμή-ανεξαρτησία-χρεοκοπία. Γιατί τα λαϊκά συναισθήματα κλείνουν προς το δεύτερο. Ο λαός έχει πειστεί ότι η ΕΕ φοβάται (έχει πολλούς λόγους), εξάλλου ο χρεοκοπημένος δε φοβάται τη χρεοκοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή