Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλες διαδηλώσεις - προς νέο αντιδραστικό πολιτικό σκηνικό



Μεγάλες διαδηλώσεις του λαού κατά του νέου μνημονίου σε όλη τη χώρα.

ΌΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Τεράστιες οι διαδηλώσεις στην Αθήνα. Από στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι Μοναστηράκι και Ομόνοια μια κοσμοπλημμύρα. Μόνο τα δακρυγόνα που έριχναν επί ώρες με αγριότητα τα ΜΑΤ, απ αφορμή προβοκάτορες με μολότοφ , τη διαχώριζαν στο Σύνταγμα. Σε όλο τον κόσμο μεταδόθηκε το μεγάλο μήνυμα της λαϊκής αντίστασης.






Το παρακράτος έδρασε, το έργο παίχτηκε ξανά από την εξουσία και το βαθύ κράτος. Ο λαός όμως δεν τσίμπησε και κατάλαβε ότι όλα ήταν στημένα. Τα γιούχα και το διώξιμο κουκουλοφόρων και προβοκατόρων από τον κόσμο όταν πήγαιναν να κάψουν ήταν πολλά και αποτρεπτικά. Δεν έχουν καμιά σιωπηλή ανοχή ή ουδετερότητα. Οι πολλές φωτιές, που στην ουσία δεν στοιχίζουν τίποτα στο σύστημα, αυτή τη φορά στρέφουν την οργή του λαού κατά του κράτους της πλουτοκρατίας που έμαθε με αυτόν τον εύκολο και ανώδυνο τρόπο να στρίβει από τα προβλήματα παραπλανώντας το λαό.

*****
Ώρα, η τεράστια αντίθεση του λαού που εκφράστηκε με τις σημερινές  διαδηλώσεις να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της εξουσίας που αναπαράγει τη φτώχεια για τον λαό και τον πλούτο για τους κεφαλαιοκράτες. Οργάνωση σε βάθος, οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα και τις οργανώσεις της εργατικής τάξης, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, παντού! Οργάνωση των Λαϊκών Επιτροπών με νέο διευρυμένο περιεχόμενο.

Xωρίς οργάνωση κανένας αγώνας δεν κερδίζεται.

*******
Από αύριο η πολιτική εξουσία του κεφαλαίου θα αρχίσει μια σε βάθος αντιλαϊκή αναδιοργάνωση στη κατεύθυνση εμπέδωσης την νέας διοίκησης στη βάση της αυθαιρεσίας, της αντισυνταγματικότητας και των αντιδημοκρατικών κανόνων. Η πορεία προς τον νέο διοικητικό κοινοβουλευτικό αυταρχισμό με βάση το παρασύνταγμα των μνημονίων και των νέων αποφάσεων της ΕΕ, θα γίνει προσπάθεια να εμπεδωθεί στον λαό σαν φυσική ανάγκη σωτηρίας της χώρας. Ο δρόμος για τον έρποντα φασισμό ανοίγει…

Το μόνο που έχουμε να αντιπαρατάξουμε σε αυτή την πορεία προς τον αυταρχισμό και την εκτροπή είναι η οργάνωση και ο αγώνας. Από αύριο αλλάζουν πολλά πράγματα για τον λαό και την εργατική τάξη. Από αύριο ο αγώνας λαμβάνει άμεσο περιεχόμενο επιβίωσης του λαού και γίνεται διαδικασία σφυρηλάτησης ενός μακρόχρονου αγώνα που τέλος θα έχει τη μαζική εξέγερση και την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

 Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος, ο μονόδρομος του εργαζόμενου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου