Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες: «Φρουτάκια»!



Από τα, με αθώο όνομα, «φρουτάκια» θα προέλθει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του ΟΠΑΠ! Αυτό δήλωσε η διοίκηση Οργανισμού κατά την παρουσίαση στους μετόχους των δεδομένων της συνέλευσης της 3ης Νοεμβρίου. Η Γ.Σ. με πλειοψηφία 98% των μετόχων ενέκρινε το πρόγραμμα της διοίκησης! Το 2% κράτησε τα προσχήματα λόγω ντροπής ίσως.



Όπως ανακοινώθηκε στη ΓΣ, το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ μέχρι το 2015 θα προέλθει από τη νέα άδεια που εξασφάλισε για την εγκατάσταση 35.000 βιντεολόττο («φρουτάκια»)στη χώρα.


Η διοίκηση δήλωσε ότι τα νέα μηχανήματα αναμένεται να ενισχύσουν τα κέρδη ανά μετοχή από το πρώτο έτος λειτουργίας τους και να αποτελούν τον μεγαλύτερο μέρος των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρίας μέχρι το 2015. Τα κέρδη ανά μετοχή! Αυτό είναι πάντα το ζητούμενο της πλουτοκρατίας για να κάνει επενδύσεις!


Μιλάμε για πακτωλό άμεσων κερδών με τον εθισμό των πολιτών να παίξουν και τα ρέστα τους στον τζόγο (δεν τολμάνε να τους ξαναπούν για χρηματιστήριο) ως φάρμακο αντιμετώπισης της κρίσης. Για να τους αποτρέψουν απο το να οργανωθούν μαζικά και να ανατρέψουν τις πολιτικές που τους καταντούν πτωχούς, τους ναρκώνουν με το άπιαστο όνειρο που τους αδειάζει τις τσέπες.

Έτσι εννοεί την ανάπτυξη και την έξοδο απο την κρίση η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση! Με τζόγο, ψέμα και φρουτάκια. Το αν έχουν τα παιδιά ένα γάλα και ένα φρούτο να φάνε δεν την ενδιαφέρει.


Εννοείται ότι μόλις τα κέρδη απογειωθούν ο οργανισμός θα παραδοθεί στους ιδιώτες, όπως έγινε με τον ΟΤΕ και γίνεται με τη ΔΕΗ. Δεν γίνεται τέτοια κέρδη να μένουν σε κρατικά χέρια. Το κράτος είναι μόνο για να κρατικοποιεί τις ζημίες όπως με τις τράπεζες που ήδη της εκχώρησε 100 διεσεκ. εγγυήσεις και με την νέα δανειακή συμφωνία της ελεγχόμενης πτώχευσης θα της εκχωρήσει άλλα 30 δισεκ.

Μετά, αναρωτιούνται κάποιοι πως πτωχεύουν τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου