Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στη κόψη του ξυραφιού


Πανικός έχει καταλάβει την αστική τάξη! Δεν ξέρουν τι να κάνουν και όλοι σχεδιάζουν για όλα! Πολύ γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις. Εκλογές, νέα κυβέρνηση, «οικουμενική» των αστών, αλλαγές ηγεσιών κλπ, όλα επί τάπητος. Πάνω απ όλα όμως όλοι συμφωνούν να διασώσουν της υποταγή στην ΕΕ και να εφαρμόσουν οπωσδήποτε τη νέα κατάπτυστη συνθήκη πτώχευσης της χώρας. Η ενότητά τους εναντίον του λαού είναι αρωγής και αδιαμφισβήτητη.

Τι γίνεται στις δυνάμεις που αντιτίθενται στη κυβερνητική πολιτική, τη πτώχευση, το χρέος και την τρόικα;

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις ο λαός πρέπει να βάλει τη δική του σφραγίδα όπως τη βάζει ήδη αφού αυτός ο πανικός και η αποδιοργάνωση της αστικής εξουσίας είναι έργο της αντίστασης του λαού. Μέσα στα πλαίσια αυτά είναι οι συνεχείς συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σήμερα, 3/11/2011, έχει συλλαλητήριο η ΑΔΕΔΥ.


Αύριο, Παρασκευή 4/11/2011, το ΚΚΕ έχει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6.00 μ.μ. Στις 7.00 μ.μ. τα «πρωτοβάθμια» σωματεία ανάγγειλαν συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Είναι μια ευκαιρία, οι διάφορες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις να δείξουν, για μια ακόμη φορά, την αντίθεσή τους στα σχέδια και τις πολιτικές της εξουσίας. Όμως θα γίνει έτσι ή κάποιοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να προκαλέσουν διχαστικές συγκρούσεις;

Όλα είναι στη κόψη του ξυραφιού και οι τεράστιες ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις μετατρέπονται άμεσα σε πολιτικές σε όλους τους χώρους.

Πέρσι σε παρόμοια σύμπτωση συγκεντρώσεων, στις 18/4/2010, απειλήθηκε σύγκρουση όταν τα «πρωτοβάθμια» απαίτησαν «να περάσουν από το Σύνταγμα» δηλαδή να διαλυθεί η συγκέντρωση του ΚΚΕ, που περιφρουρούσε τη συγκέντρωση, για να περάσουν!
Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμιά εικασία για σχέδια και σενάρια συνομωσίας. Το μόνο ερώτημα είναι αν τα πρωτοβάθμια αντί να κάνουν παράλληλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, επιθυμούν να διατυπώσουν και φέτος την ίδια απαίτηση και αν δεν ικανοποιηθεί τι ακριβώς θα κάνουν. Ανεξαρτήτως επιχειρημάτων που θα επικαλεσθούν, θα επιχειρήσουν δυναμικά τη διάσπαση της συγκέντρωσης του ΚΚΕ;


Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξουν αλλά ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσουν νηφάλιες σκέψεις.


Επειδή σε τέτοιους χώρους προσπαθούν πάντα να παρεισφρήσουν προβοκάτορες, δεν αποκλείεται μια κίνηση προς το Σύνταγμα να αποτελέσει για τα στοιχεία αυτά το εφαλτήριο για επίθεση στο ΚΚΕ που σχεδιάζουν από μέρες. Πχ στο forum του real-democracy (http://real-democracy.gr/forum/pos-na-eksoydeterosoyme-ta-knat-ti-mera-psifisis-ekxorisis-ethnikis-kyriarxias ) άνοιξε ένας κατάπτυστος διάλογος με θέμα «Πως να εξουδετερώσουμε τα ΚΝΑΤ τη μέρα ψήφισης εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας»!!! Και καλεί: «για να πείτε ιδέες…». Δεν αποκλείεται να έχουν ήδη έτοιμες πολλές «ιδέες» όπως στις 20/10! Τι θα κάνουν τα πρωτοβάθμια για να μην γίνουν όχημα προβοκατόρων;


Υ.Γ. Επειδή στην συγκέντρωση στη Κλαυθμώνος θα συμμετάσχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας σε σχέδια επίθεσης κατά του ΚΚΕ και θα απομονώσουν έγκαιρα τέτοια στοιχεία.


Όταν λέμε οιτ όλα είναι στη κόψη του ξυραφιού το εννοούμε και για την Αριστερά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου