Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ποιος ληστεύει τον καταναλωτή με τα καύσιμα;





Το κράτος παίρνει φόρους σχεδόν ένα ευρώ σε κάθε λίτρο βενζίνης!!!

Πολλά ακούμε για το ποιός φταίει για την αυξημένη τιμή των καυσίμων. Όταν μάλιστα η κυβέρνηση στριμώχνεται εξαπολύει τα παπαγαλάκια για να βγάλουν τους βενζινοπώλες φταίχτες. Ούτε το κράτος φταίει ούτε οι άσπονδες «αδελφές» του πετρελαίου που ανεβάζουν τη διεθνή τιμή! Έχουν ως στόχο όχι μόνο να στρέψουν τον καταναλωτή εναντίον του, όπως με κάθε κοινωνική ομάδα, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος να παραδώσουν τη λιανική των καυσίμων σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μονοπωλιακές εταιρείες.

Για όποιον δεν γνωρίζει παραθέτω μια ανάλυση του κόστους της αμόλυβδης - 95. Τα στοιχεία για τη ληστεία το κράτους είναι από το επίσημο κυβερνητικό Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ της 14/3/2011! Μόνοι τους ξεμπροστιάζονται! Όποιος το αμφισβητεί δεν έχει παρά να ψάξει στο
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=U9ljKZjE9nE%3d&tabid=478&language=el-GR

Πρωταθλητές!

Σημειώνουμε ότι την ίδια ημερομηνία, 14/3, η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα ήταν η ακριβότερη της ΕΕ των «27» με δεύτερη την Ολλανδία (1,648 ε/λ και φθηνότερη τη γειτονική Βουλγαρία με 1,183 Ε/Λ. Πώς να μη πηγαίνουν να αγοράζουν από εκεί οι παραμεθόριες περιοχές καταβαραθρώνοντας την τοπική οικονομία!

(http://ec.europa.eu/energy/observatory/oil/bulletin_en.htm# )


Κατανομή κόστους αμόλυβδης – 95
(Σύμφωνα με το Δ.Τ. του ΥΠΕΚΑ 14/3/2011)


Κόστη Λεπτά/Λιτρο

-ΦΟΡΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΕΦΚ, ΦΠΑ, ΤΕΛΗ) 99,7 Λ
-ΤΙΜΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ(χωρίς επιβαρύνσεις) 57,4 Λ
-ΚΕΡΔΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (χωρίς ΦΠΑ συν μεταφορά) 5,8 Λ
-ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ (χωρίς ΦΠΑ) 4,6 Λ
-ΣΥΝΟΛΟ (μέση τιμή Ελλάδος) 1,675 ΕΥΡΩ





.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου