Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοφανή (;;;) επεισόδια στο Λονδίνο!


.
Μετά τη Γαλλία οι διαδηλώσεις, που ξεπερνούν τα ως τώρα γνωστά, ξέσπασαν και στην Αγγλία.

Πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στις 10/11, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου φοιτητών στο Λονδίνο. Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν στα γραφεία του κόμματος των Συντηρητικών και συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αρχές προχώρησαν σε 35 συλλήψεις, ενώ 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.


Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον και πραγματοποιήθηκε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση ανακοίνωσε σκληρά μέτρα λιτότητας για τον περιορισμό του ελλείμματος.


Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων φοιτητών, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει, μέχρι τριπλασιασμού, τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια.


Η αιτία δεν έχει τόση σημασία γιατί κάθε μέρα γεννούνται δεκάδες αιτίες εξαιτίας των σκληρών μέτρων που λαμβάνονται σε βάρος των λαών, με ή χωρίς μνημόνια.


Μετά τη Γαλλία τα ίδια γεγονότα στην Αγγλία και μετά σε άλλες χώρες κ.ο.κ. Ο καπιταλισμός δείχνει συνεχώς τα δόντια του στους λαούς και τους ρίχνει τη κρίση του. Όμως σταδιακά θα λαμβάνει από αυτούς και τις απαντήσεις που του πρέπουν.


Το τέλος αυτής της πορείας είναι αυτό που κανείς δεν ξέρει. Και το τέλος ξεκινά από το λιγότερο που είναι μια γενική υποβάθμιση της ζωής των λαών παράλληλα με τη γενική ληστεία σε βάρος του, περνάει από σκληρές μάχες και αυταρχικά αστυνομικά μέτρα και συνεχίζει στις δικτατορίες, τους εμφυλίους και τους τοπικούς, περιφερειακούς και γενικούς πολέμους. Δυστυχώς δεν πρέπει να κρύβουμε ότι ο καπιταλισμός προτιμά να αφανίσει όλο τον κόσμο παρά να χαθεί ο ίδιος.


Είναι αδύνατο μια τόσο βαθιά κρίση να ξεπεραστεί έτσι απλά με κάποια μέτρα όσο σκληρά και αν είναι αυτά. Βλέπουμε τη κρίση να επανέρχεται σε κύκλους και κατά κύματα, αμέσως μετά από κάθε μέτρο αφαίμαξης των λαών. Και κάθε φορά τα πράγματα είναι χειρότερα παρά τις παραπλανητικές ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης και των διεθνών πρακτορείων.


Ότι και να κάνουμε η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων στα χέρια των καπιταλιστών - τοκογλύφων - χρηματιστών είναι τόση που και το σύνολο της πραγματικής οικονομίας να τους χαρίσουμε (55 τρις. Δολ.) ούτε το 1/14 του κεφαλαίου τους δεν ξεχρεώνουμε! Πρέπει να ξέρουμε ότι, όταν οι κεφαλαιούχοι έχουν «χαρτιά» αυτά αντανακλούν απαιτήσεις αφαίρεσης πλούτου από τις κοινωνίες και τις πραγματικές οικονομίες και δεν αρκεί να είναι απλές ονομαστικές αξίες που δεν θα μπορούν να εξαργυρωθούν. Αν δεν μπορούν να εξαργυρωθούν απλά μηδενίζονται! Όμως πώς να εξαργυρωθούν και από πού; Τόσος πλούτος δεν υπάρχει πουθενά. Το αποτέλεσμα είναι να έχει εμπλακεί και το χρηματιστικό κεφάλαιο στη θηλιά που έστησε για τους λαούς και τώρα αρνείται νε απαξιωθεί αφού δεν υπάρχει πραγματικό αντίκρισμα, νομίζοντας ότι με το ξεζούμισμα των λαών, θα το αποκτήσει. Αυτό όμως είναι το πλήρες αδιέξοδο.


Μέσα σε όλα αυτά για την ώρα δεν έχει εισαχθεί ακόμη ο παράγοντας «λαός» που σε ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ είναι ο καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων. Αυτός και μόνο αυτός μπορεί να σφραγίσει τις εξελίξεις και να ανατρέψει τα όποια σχέδια του καπιταλισμού και κυρίως τα καταστροφικά του κόσμου.

*Όλοι θυμόμαστε τη κατασυκοφάντηση των δικών μας αγώνων, ως δράση κουκουλοφόρων, εμπρηστών κλπ από τα μέσα ενημέρωσης. Στη… πολιτισμένη Ευρώπη, μας έλεγαν, αυτά είναι δήθεν ανήκουστα (!!!), με πρώτο το ΣΚΑΪ, (τ΄ ακούς σαλταδόρε των ειδήσεων, Πορτοσάλτε;). Οι διαδηλώσεις αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας και τη δυσφημούν στο εξωτερικό! Αυτό ήταν το πρόβλημα και όχι τα μέτρα που λαμβάνονταν και έβγαζαν τον κόσμο στο δρόμο. Δεν ξέχασαν τη τέχνη τους! Η ΝΕΤ το ίδιο τροπάριο συκοφαντίας είπε σήμερα, 11/11, και για την Αγγλία(!!!) αναμεταδίδοντας την ίδια λογική των αγγλικών μέσων ενημέρωσης. Όλα τα γουρούνια του κεφαλαίου είναι ίδια και μη ψάχνουμε διαφορές.




2 σχόλια:

  1. Allileggyi stous Agglous foitites!


    (Yparxei kati pou diafwnw sto keimeno: tin kataliksi. To "oloi einai oi idioi" einai fasistiki logiki pou adynatei na diafores kai apoxrwseis. Einai adiko symperasma kai fasistiko. As min pesoume stin pagida tis yperaploustefsis. Afti einai akrivws mia praktiki stin opoia enantiwnomaste).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να πω την αλήθεια στη ζωή μου δεν έμαθα να ισοπεδώνω. Πολύ περισσότερο με μια έκφραση δυσερμηνευόμενη να καταλήγω στην επικόλληση της ταμπέλας «αυτό είναι φασιστικό» Με αυτόν τον τρόπο όλοι ακόμη και το συμπέρασμά σου είναι… φασιστικά. Προφανώς δεν είναι έτσι.

    Αν καταλαβαίνεις καλά το «όλα τα καπιταλιστικά γουρούνια είναι ίδια», δεν αφορά τους ανθρώπους με την κοινωνική τους μορφή η οποία μπορεί να είναι και αντίθετη από αυτό που πράττουν ως υπάλληλοι ή ως καπιταλιστές αλλά τη τυπική καπιταλιστική συμπεριφορά που επιβάλει το βαθύ συμφέρον του κεφαλαίου και είναι ο οδηγός. Διαφορετικά και τους Αριστερούς που δουλεύουν για το κεφάλαιο και τι να κάνουν δλδ να δουλεύουν σε… σοσιαλιστικές επιχειρήσεις;;; θα τους εξομοιώναμε.

    Άρα δεν αφορά ισοπέδωση ανθρώπων αλλά αναγωγή συμφερόντων σε πολιτικές ανεξαρτήτως ανθρώπινης διάθεσης. Αν τα κεφάλαια δεν είναι ίδια τότε δεν υπάρχει κεφάλαιο. Το ότι οι άνθρωποι που τα διαχειρίζονται διαφέρουν και εφαρμόζουν διαφορετικές πολιτικές είναι κάτι που δεν ανήκει στη σφαίρα του κεφαλαίου, άρα δεν αφορά τα γουρούνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή