Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Και πάλι για το «αυγό του φιδιού»

.

Για μια ακόμη φορά οι πάντες προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτό που γίνεται στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και πέριξ, με την εγκαθίδρυση αφανούς τοπικής ημιφασιστικής εξουσίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα με το 20% υπέρ της Χ.Α. στα εκλογικά τμήματα της περιοχής και συνολικά το 5,27% στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, φαίνεται πως είναι κάτι σαν απλό και.. .τυχαίο «νέο φαινόμενο» για κάποιους πολιτικούς και κάποια μέσα ενημέρωσης που μάλιστα προβάλουν το θέμα σαν υγιή αντίδραση των κατοίκων! Με άλλα λόγια επιβραβεύουν έμμεσα την εγκαθίδρυση παραεξουσίας που ελέγχει τη περιοχή και προσφέρει μια άλλη «στιβαρή εξουσία προστασίας» των «Ελλήνων» η οποία όπως κάθε φασιστική εξουσία αργά ή γρήγορα μετατρέπεται σε θηλιά στο λαιμό των προστατευομένων.

Όποιος αγνοεί ότι στον Αγ. Παντελεήμονα στήνεται ένα νέο τοπικό μοντέλο φασιστικής εξουσίας «από τα κάτω» που μόλις εδραιωθεί θα επεκταθεί σαν πανούκλα παντού και θα αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» του κράτους σε όλες τις περιοχές, δεν έχει καταλάβει τίποτα από το φασιστικό φαινόμενο και το «αυγό του φιδιού» που συνεχώς εκκολάπτεται. Αυτοί όμως που συνειδητά το υποβαθμίζουν εκτός του ότι είναι απαράδεκτοι δεν αποκλείεται κάποτε να το πληρώσουν ακριβά. Όμως προηγουμένως θα το πληρώσει ο λαός.

Όπως με τους ναζί, με όχημα τη «προστασία των Γερμανών» από τους… Εβραίους έτσι και τώρα, με όχημα την «προστασία των Ελλήνων» από τους μετανάστες, κτίζεται το ίδιο οικοδόμημα του παρακράτους σήμερα, και πιθανόν του κράτους αύριο. Τότε όμως θα είναι αργά.

Το πρωί (9/11) περηφανεύονταν, χωρίς ντροπή, ο κ. Παπαδάκης του ΑΝΤ1 σε απευθείας σύνδεση με τον Αγ. Παντελεήμονα, ότι το κανάλι του έδωσε 10 ολόκληρα λεπτά στον υποψήφιο της Χ.Α. ενώ μόνο 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα στον υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Και ο παρών υφυπουργός Εργασίας μιλούσε άλλ’ αντ’ άλλων, για μεμονωμένο φαινόμενο που δεν αποτελεί κίνδυνο και δεν πρέπει να κάνουμε κινδυνολογία κλπ! Για να πάρει όμως αμέσως απάντηση από έναν επιτροπάριο της πλατείας (απ' ευθείας σύνδεση επί ώρα είπαμε…) ότι το μοντέλο τους «δούλεψε» και τώρα φιλοδοξούν να το επεκτείνουν σε όλη τη χώρα!

Κάποτε μας είπαν ότι «μόνος εχθρός» των «Ελλήνων» ήταν οι αλλοδαποί της πλατείας. Μετά εχθροί έγιναν και οι Έλληνες πολιτικοί πλην των δικών τους, έδειξαν μάλιστα, με τη βοήθεια του ΑΝΤ1, και τη φωτογραφία υποψήφιου ο οποίος παρότι Έλληνας πρέπει να είναι ο στόχος και ο «εχθρός των Ελλήνων». Μετά εχθροί έγιναν και όλοι οι Έλληνες που είναι εναντίον τους. Τώρα θέλουν να απλωθούν σε όλη τν Ελλάδα! Τυχαία;

Πριν δυο μέρες ο Χρυσοχοΐδης περηφανεύονταν ότι κατάργησε το «άβατο» των αριστερών, ακροαριστερών, αναρχικών, αντιεξουσιαστών κλπ των Εξαρχείων. Σήμερα τα Εξάρχεια είναι γεμάτα κλούβες και ΜΑΤ! Ωστόσο για τα νέα ακροδεξιά άβατα, στον Αγ Παντελεήμονα και την Αττικής, κουβέντα. Και το κράτος απών αφού τη «βρώμικη δουλειά» την κάνει το παρακράτος. Αυτή είναι η συνδρομή του κράτους και των καναλιών στο παρακράτος και μη ψάχνουμε αλλού.

Μέσα σε αυτή τη κατάσταση αντί να παριστάνουμε τους στρουθοκαμήλους καλό είναι να δούμε τον κίνδυνο. Το «αυγό το φιδιού» εκκολάπτεται ταχέως. Θα βγει δε, όταν το έχουν ανάγκη.

Εδώ παλικαρισμοί από «περιοδεύοντες επαναστάτες» της στιγμής που αφήνουν πίσω τους ελεύθερο έδαφος, δεν χωράνε. Εδώ θέλει οργάνωση των κατοίκων σε βάθος με δίκτυο πολιτικών, νεολαιίστικων, πολιτιστικών, τοπικών και κοινωνικών οργανώσεων που σταδιακά θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και θα επιβάλουν τη δημοκρατία στο χώρο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος. Δε γίνεται 100.000 άνθρωποι να αφήνονται βορά στα χέρια κρυπτοφασιστικών εξουσιών. Σε λίγο θα απλωθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι αργά.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου