Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

.
Η Αριστερά ποτέ δεν είχε ποτέ αυταπάτες ότι με εκλογές αλλάζουν τα πράγματα. Οι εκλογές απλά καταγράφουν τις αλλαγές που γίνονται ήδη στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, στους ταξικούς συσχετισμούς δυνάμεων.


Οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση έδειξαν ότι μικρές μόνο πραγματικές αλλαγές έχουν γίνει. Η ενίσχυση της Αριστεράς δεν ήταν τόση που να κάνει τη διαφορά και να της δώσει τα εργαλεία εκείνα για να θέσει βασικά θέματα πολιτικής εξουσίας. Ωστόσο έδωσε ένα καλύτερο έδαφος για να οργανώσει του αγώνες του λαού.


Συνεπώς επανερχόμαστε και πάλι στα βασικά ζητούμενα. Για να αλλάξει η πολιτική χρειάζεται οργάνωση και αγώνας σε βάθος, στη γειτονιά, στους εργαζόμενους, στα πανεπιστήμια, στη νεολαία και όλο το λαό. Χρειάζεται η Αριστερά να σχεδιάσει μακρόχρονους αγώνες ανατροπής του μνημονίου του νυν και του νέου που έρχεται.


Είναι καιρός να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση από τώρα. Μετά τις εκλογές αρχίζει ένα νέο μεγάλο κύμα αγώνων διαφορετικών από αυτούς που γινόταν μέχρι σήμερα. Αγώνες αντεπίθεσης με προοπτική ανατροπής αυτών των πολιτικών. Αυτό είναι το αύριο μας.


Γιατί φίλοι μου, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, όπως λέει και ο ποιητής.


ΥΓ 1. Όπως έχουμε ξαναπεί η μεγάλη αποχή δεν ήταν παρά η νομιμοποίηση της πολιτικής του μνημονίου. Η αποχή μετατράπηκε σε έμμεση αποδοχή. Έδωσε στους οπαδούς του μνημονίου την ευκαιρία να πανηγυρίσουν που δεν αποδοκιμάστηκαν όπως ισχυρίστηκαν. Ας το γνωρίζουν καλά αυτοί που τόσο προπαγάνδιζαν την αποχή, ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβέρνησης.


ΥΓ 2. Όσο για τις απώλειες των μεγάλων κομμάτων μάλλον δεν ίδρωσε το αυτί τους. Το μόνο που θα τους σαρώσει είναι οι μαζικοί αγώνες του λαού. Μόνο αυτό καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου