Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι πατριώτες

Ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι η άρχουσα τάξη της χώρας πάντα μονοπωλούσε τον πατριωτισμό. Η πολιτικής εξουσία που κατέχει, μαζί με όλα τα φερέφωνα, έβγαζαν πάντα εχθρούς του έθνους όλους όσους μάχονταν για οικονομική δικαιοσύνη και δικαιώματα αλλά κυρίως όσους αντιπολιτεύονταν τη πολιτική της.
Πρόσφατο παράδειγμα η εκβιαστική επίθεση του Πρωθυπουργού ότι κάθε ψήφος κατά της πολιτικής του μνημονίου, της τρόικας και της κυβέρνησης είναι ψήφος κατά της χώρας.
Καταντήσαμε τελευταία να βγαίνουν αλαζονικά και να κατηγορούν τα ΚΑΠΗ για τα χρέη και τη κατάντια των δήμων ενώ προηγούμενα ισχυρίζονταν ότι «μαζί τα φάγαμε» και ότι όλα τα δάνεια πήγαιναν στον άφρονα λαό που δεν ενδιαφέρονταν για την επόμενη μέρα.
Χθες ο κ Παπανδρέου κατηγόρησε όποιους είναι κατά του μνημονίου λέγοντας ότι «κάποιοι πίστεψαν ότι την ώρα που η χώρα οφείλει να είναι ενωμένη, ήταν η κατάλληλη στιγμή να σπείρουν  τον διχασμό, να εκμεταλλευτούν τον δικαιολογημένο πόνο του κόσμου και να τον αξιοποιήσουν ψηφοθηρικά, αλλά και να ξαναβάλουν τη χώρα σε περιπέτειες».
Αμέσως μετά είπε, «Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε αν η πατρίδα μας ολοκληρώνει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί για τη σωτηρία της χώρας ή αφήνουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση και αφήνουμε τους κόπους και τις θυσίες να πάνε χαμένες»!!!
Μαζί τα φάγαμε, μαζί αποφασίσαμε τη μεγάλη προσπάθεια (μνημόνιο ξεπουλήματος) και τώρα μαζί θα πορευτούμε με (του λαού) θυσίες!!! Όποιος δεν έρθει είναι και ανθέλληνας!
Προχθές μας κατηγορούσε ότι με τις άφρονες απαιτήσεις μας δεν έρχονται ξένες επενδύσεις και πρέπει να πέσουν τα μεροκάματα για να έρθουν.
Φυσικά από μέσα στη προπαγάνδα αυτή είναι και όλα τα μέσα ενημέρωσης που κατηγορούν ως απάτριδες τους μεροκαματιάρηδες που αρνούνται να δεχτούν το μισό μεροκάματο για διπλή δουλειά και μισή σύνταξη.
Προφανώς η άρχουσα τάξη σε όλα αυτά είναι πάντα πατριωτική!
Αφορμή για το σχόλιο έδωσαν μερικά δημοσιεύματα.
Στη σημερινή Καθημερινή. 31.10.10, διαβάζουμε ότι  "Στις πολυτελείς κατοικίες του κεντρικού Λονδίνου και σε επαγγελματικά ακίνητα που προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις και κυρίως εγγυημένα έσοδα στρέφονται οι Έλληνες επενδυτές ακινήτων, γεννώντας κύμα εξόδου κεφαλαίων από τη χώρα, σε μια περίοδο που (…) Σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία της Βρετανίας το ιδιαίτερο αυτό ελληνικό «κύμα» προέρχεται από εύπορους ιδιώτες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές, που παραδοσιακά αποζητούν επενδυτικό καταφύγιο (…) Οι Έλληνες αγοραστές εστιάζουν σε κεντρικές και πανάκριβες συνοικίες του κεντρικού Λονδίνου, όπως το Μέιφερ, το Νάιτσμπριτζ και το Μεριλεμπόν".

Μια παλιότερη είδηση έλεγε ότι 5,5 δισεκ. ευρώ είναι οι νέες παραγγελίες των εφοπλιστών με ευνοϊκή χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών που καρπώνονται 78 δισεκ, εγγυήσεις από το κράτος, στα ναυπηγεία της Κίνας.

Οι έλληνες μεγαλοκεφαλαιούχοι έβγαλαν δεκάδες δισεκατομμύρια (μαύρο χρήμα για ξέπλυμα)  στο εξωτερικό από πέρσι τον Νοέμβριο και η κυβέρνηση για να τα επιστρέψουν τους δίνει αμνηστία στο πόθεν έσχες και φορολογία γελοιότητας αφού αν τα φέρουν και τα επενδύσουν σε ομόλογα για τρία χρόνια θα μηδενιστεί ο φόρος και θα πάρουν πίσω και κέρδος.
Αυτή είναι η… πατριωτική αστική τάξη και αυτοί είναι οι πατριώτες που μας κεραυνοβολούν συνεχώς και ζητάνε θυσίες από μας για να σωθεί η χώρα! Στο μεταξύ όσο μεγαλώνουν οι θυσίες τόσο πλουτίζουν αυτοί και φτωχαίνουν τη χώρα βγάζοντας τα κέρδη τους στο εξωτερικό.
Ολόκληρη η ιστορία της άρχουσας τάξης στη χώρα μας τέτοια ήταν, ξεπουλημένη. Έχουν το θράσος να μας προκαλούν και να μας βρίζουν. Ενίοτε να μας στέλνουν φυλακή και εξορία γιατί απαιτούμε κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι μετά να μη πεις μαύρο στο μνημόνιο και στη πολιτικής τους;
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου