Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάντια! Έλεγχος των προϋπολογισμών από την Ε.Ε.

.

Ήταν φυσικό με τη πλήρη παράδοση των χωρών στην ΕΕ! Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) συμφώνησαν, στις 7/9/2010, να «εξετάζονται» τα σχέδια των εθνικών προϋπολογισμών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο την άνοιξη κάθε χρονιάς, αρχής γενομένης από το 2011, πριν υιοθετηθούν από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μελών.


Η πρωτοβουλία αυτή, που ονομάσθηκε «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», θα επιτρέψει οι οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών της ΕΕ «να επιτηρούνται για μια περίοδο έξι μηνών κάθε χρόνο, από το 2011, ώστε να εντοπίζεται οποιαδήποτε ασυμβατότητα και οποιαδήποτε ανισορροπία εν τη γενέσει της», υπογράμμισαν οι υπουργοί Οικονομικών, σε ανακοίνωσή τους.


Να πνίγεται κάθε τι εν τη γενέσει του δηλαδή!


Στη πράξη πρόκειται για εξευτελιστικό προληπτικό έλεγχο της χώρας. Ο δε ρόλος των κοινοβουλίων θα είναι διεκπεραιωτικός και διακοσμητικός όπως ακριβώς έχει νομοθετηθεί με το Μνημόνιο. Αυτό δηλαδή που ήταν δήθεν ένα έκτακτο γεγονός για τη χώρα μας γίνεται ένα μόνιμο γεγονός υποταγής και ξευτίλας για όλους του λαούς της ΕΕ. Και το ψήφισε με τα τέσσερα και η κυβέρνηση του ΓΑΠ που ξεσηκώνει σκόνη κατά του Μνημονίου το οποίο τάχα έρχεται σε αντίθεση με τον… σοσιαλισμό της!


Πόσο χαμηλά πρέπει να πέσουν ακόμη οι υποταγμένοι στο πολυεθνικό κεφάλαιο της ΕΕ για να καταλάβουμε ότι μόνο η ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί να δώσει λύση;


Καλή υποδοχή στη ΔΕΘ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου