Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η συσσώρευση και η έκρηξη

.


Η κυβέρνηση με τη τακτική των σαρωτικών αντιλαϊκών μέτρων νομίζει ότι θα γυρίσει την Ελλάδα στον Μεσαίωνα χωρίς να αντιδράσει κανείς. Καθημερινά προσθέτει σκληρά μέτρα οπισθοδρόμησης τα οποία ονομάζει «έξοδο από τη κρίση και ανάπτυξη»!


Στην ιστορία της κοινωνικής εξέλιξης η θεωρία της μονομερούς λήψης μέτρων σε βάρος των λαών, χωρίς πολλαπλάσιο κόστος για όσους το επιχειρούν, ποτέ δεν έχει επαληθευτεί. Αντίθετα επαληθεύτηκε πάντα η θεωρία ότι όσο αντιλαϊκά είναι τα μέτρα, τόσο σκληρότερες είναι οι τελικές συνέπειες για τις αντιλαϊκές εξουσίες. Ενίοτε δε οι συνέπειες αφορούσαν συνολικά το κοινωνικό σύστημα το οποίο και ανατρέπονταν.


Η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να δει την ιστορία. Νομίζει ότι επειδή περνάει σήμερα τα μέτρα και οι δυναμικές αντιδράσεις είναι ακόμη επί μέρους και αποσπασματικές, αυτό θα συνεχίζεται επ’ αόριστο και κυρίως ποτέ δεν θα ενωθεί το λαϊκό ποτάμι των αντιδράσεων. Αδυνατεί να διαπιστώσει ότι σήμερα το καζάνι της λαϊκής αγανάκτησης που του έχει σφραγίσει τη διέξοδο, απλά συσσωρεύει στο πολλαπλάσιο δυνάμεις που δεν εκτονώνονται. Όταν όμως έρθει η ώρα της λαϊκής έκρηξης, τινάζεται και το καζάνι μαζί. Με άλλα λόγια ό,τι κτίζει μια αντιλαϊκή εξουσία σε καιρούς που νομίζει ότι ο λαός δεν αντιδρά, τινάζεται στον αέρα σε χρόνο μηδέν.


Αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στη ιστορία των λαών. Η σημερινή κυβέρνηση και η αυριανή στην οποία θα παραδώσει με σκοπό να κεφαλαιοποιήσει τα «κέρδη» της οικονομικής ολιγαρχίας, θα ξυπνήσουν απότομα.  Οι μικρές συσσωρεύσεις αγανάκτησης που καθημερινά μαζεύονται απο το λαό, θα μετατραπούν σε έκρηξη. Και τότε δεν τις σώζει τίποτα.


Ας μη νομίζουν ότι δεν θα γίνουν έτσι τα πράγματα. Το ίδιο νομίζει κάθε αντιλαϊκή εξουσία μέχρι την ανατροπή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου