Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Απίστευτο. Θεμελιώνουν πρόωρη συνταξιοδότηση κατά 21 χρόνια!

.

Παρά τα όσα λέγονται για περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εμείς ανακαλύψαμε ότι το ΔΝΤ και η κυβέρνηση με αυτουργό τον Α. Λοβέρδο κάνει απίστευτες χαριστικές ρυθμίσεις σε νέους προνομιούχους ασφαλισμένους φορτώνοντας σε όλο το λαό τα σπασμένα!


Θα θυμάστε βέβαια τη προηγούμενη ανάρτησή μας στις 1/06/2010 «Ο Λοβέρδος, η Τρόικα, ο μπούσουλας (2)» με την οποία καταλήγαμε με μαθηματική ακρίβεια πότε αποκτά πλήρη σύνταξης ένας νέος εργαζόμενος και πόσα χρόνια χρειάζονται να εργασθεί για να τη πάρει.


Συνοπτικά λοιπόν τότε με βάση το Μνημόνιο που η κυβέρνηση ψήφισε για μισή σύνταξη και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καταλήξαμε στα εξής


Μικρομεσαίοι:
Για πλήρη σύνταξη στον ΟΑΕΕ: 40 χρόνια για το 50% και άλλα 40 για το 100% της (πλήρους) σύνταξης, δηλαδή ασφάλιση 80 χρόνια!


Εργαζόμενοι:
1. 40 χρόνια με πλήρες οκτάωρο και πλήρη μήνα εργασίας για σύνταξη 50%
2. 40+40=80 χρόνια με πλήρες οκτάωρο και πλήρη μήνα εργασίας για πλήρη σύνταξη 100%.
3. 40+40+80=160 χρόνια με 4ωρη απασχόληση και πλήρη μήνα εργασίας για πλήρη σύνταξη 100%.
4. 40+40+80+160=320 χρόνια με 4ωρη απασχόληση και μισό μήνα εργασίας για πλήρη σύνταξη 100%!!!!


Μέσα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο όμως εμείς ανακαλύψαμε παραβίαση των υπεσχημένων της κυβέρνησης. Έτσι διαβάσαμε ότι κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εξαγοράσει μέχρι 7 χρόνια πλασματικής ασφάλισης και να βγει στη σύνταξη νωρίτερα, δηλαδή πρόωρα! Όμως δεν είναι μόνο έτσι τα πράγματα. Το χάρισμα γίνεται πολλαπλάσιο ανάλογα με τη περίπτωση και να πως:


Στη 2η ως άνω περίπτωση (καθώς και στους μικρομεσαίους) τα εξαγοράσιμα χρόνια μειώνουν το χρόνο ασφάλισης κατά 7 χρόνια δηλαδή στα 73. Στη 3η η εξαγορά προσαρμόζεται αναλογικά, όπως είναι της μοδός στο νομοσχέδιο, στους ρυθμούς ασφάλισης και τα χρόνια μειώνονται κατά 14. Στη 4η τα χρόνια μειώνονται κατά 21!!! Δηλαδή αντί να βγει στη σύνταξη ο νέος σε 320 έτη ασφάλισης θα βγει μόνο σε 299!!!


Με τέτοια ρουσφέτια βούλιαξαν τη χώρα! Και μετά σου λένε ότι καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις. Αυτό δηλαδή που αποκαλύπτουμε, με το χάρισμα έως 21 ετών ασφάλισης, δεν είναι πρόωρη συνταξιοδότηση;


Τελικά είναι αλήθεια. Η κυβέρνηση όχι μόνο αυξάνει τις συντάξεις όπως ήδη αποκαλύψαμε στην ανάρτησή μας «Συντάξεις: Αυξήσεις – Μειώσεις 19-12!» αλλά μειώνει και τα χρόνια ασφάλισης για συνταξιοδότηση. Και το ερώτημα είναι: Ποιος θα πληρώνει αυτές τις συντάξεις μετά από 299 χρόνια; Μα φυσικά πάλι ο λαός!!! Η αναλγησία της κυβέρνησης και του ΔΝΤ δεν έχουν όρια! Φορτώνουν στο λαό όλο και μεγαλύτερα βάρη για να παίρνουν άλλοι σύνταξη!!!


Είπατε τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου