Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Το συλλαλητήριο-πορεία του ΚΚΕ

Μια ανάρηση του Γιώρου Σαρρή με βίντεο στο http://giorgossarris.blogspot.com/


Θεωρώ οτι η σημερινή πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των μελών, οπαδών και φίλων του ΚΚΕ εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των αντιδράσεων του Ελληνικού λαού απέναντι στην απίστευτη επίθεση που δέχεται μέσα στην μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση που έχει ξεσπάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.Γι αυτό νομίζω πως ξεπερνάει τα στενά κομματικά όρια.

Και η παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, άλλά και το τεράστιο μέγεθος του συλλαλητήριου δίνουν στο γεγονός ένα βάρος πολιτικό που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έκανε πολιτικό κόμμα σε περίοδο εκτός εκλογών, πράγμα που δείχνει το πόσο κρίσιμη είναι η περίοδος που περνάμε και το σε τι φάση κινητοποίησης βρίσκεται ο λαός και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Αριστερά.

Είναι επίσης καθαρό το ότι και οι δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος ακούει και περιμένει με ενδιαφέρον το ζήτημα της διαμόρφωσης ενός ευρύτερου μετώπου του λαού που να αντιμετωπίσει την κρίση, όσο κι αν όλοι ξέρουν ότι ο καθένας δίνει σε αυτό διαφορετικό περιεχόμενο.

1 σχόλιο: