Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Η αφανής δικτατορία

 Ένα σχόλιο στην ανάρτηση της Cynical "Ηδημοκρατία στου απόσπασμα"

Ο κύβος ερρίφθη! Η αφανής δικτατορία νομιμοποιήθηκε. Η συνέχεια έρχεται...

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2010: «Κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της πατρίδας»!!!
Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1967: Υπέρτατο καθήκον η σωτηρία της πατρίδος.


Βρείτε τη διαφορά στην ελευθερία επιβολής οποιουδήποτε μέτρου χωρίς καμιά «κόκκινη γραμμή» στην επιβολή και τη σκληρότητα και πείτε μου. Τα σκοινιά λύθηκαν!

Όλα τα παπαγαλάκια όλον αυτό τον καιρό ετοίμαζουν την πολιτική εκτροπή. Κάποιοι όπως οι Τέλογλου (να ανασταλούν άρθρα του συντάγματος…), Μητσοτάκης (εκτός νόμου το ΚΚΕ), ζητούσαν και συνταγματική εκτροπή! Τον Στ. Θεοδωράκη τον έπιασε ο τρόμος του μέλλοντος από τις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις!

Όλα τα κανάλια στο ίδιο μήκος κύματος υπέρ του ΔΝΤ και της μόνης «ορθής πολιτικής» του ΓΑΠ. Κάποιοι ετοιμάζουν και σενάρια ανεξέλεγκτης κυβέρνησης προσωπικοτήτων με υπερσυνταγματικές εξουσίες που θα εκτελούν όσα διατάσουν το ΔΝΤ και η ΕΕ χωρίς, λένε, να λογοδοτούν σε κανέναν!!!

Όλα τα αστικά κόμματα, όπως ακριβώς τη περίοδο 1932- 1936, ωθούν αφανώς ή εμφανώς σε… «συναινετική» κοινοβουλευτικη ή μη δικτατορία που τελικά ήρθε (το 1936) και με τη ψήφο της βουλής(!!!) στο πρόσωπο του Μεταξά. Το 2010;;;

Διαβάστε καλά τη περίοδο 1932 – 1936 είναι διδακτική. Δείτε γαι τη κρίση εκείων των χρόνων (http://edoketora.blogspot.com/ ΘaNaΣHΣ KaΛaΦaTHΣ, "Η καπιταλιστική κρίση"). Το έργο επαναλαμβάνεται. Τότε με τον ΠΟΕ τώρα με το ΔΝΤ. Το κεφάλαιο πρόσωπα άλλαξε, σκοπό και στόχο ποτέ δεν άλλαξε.



Η ταξική εξουσία του κεφαλαίου, στο όνομα της κρίσης θέλει να τα σαρώσει όλα ακόμη και τις δημοκρατικές κατακτήσεις (απαγόρευση απεργιών, συγκεντρώσεων, συνδικαλισμού, λόγου κλπ, κλπ,) που είναι απαραίτητος όρος για την επιβολή των μέτρων.

Μαύρες μέρες έρχονται.

Αφήστε το ΚΚΕ. Πίσω από τη δίωξη του όποιου ΚΚΕ ή ΠΑΜΕ κρύβεται ο κρυφός πόθος δίωξης του λαού. Μη γελιέστε. Ποτέ δεν δίωξαν του κομμουνιστές χωρίς να διώξουν και τους άλλους δημοκράτες. Ποτέ δεν καταργήθηκαν δημοκρατικά δικαιώματα για το καλό του λαού. Μη πείτε όπως οι Γερμανοί όταν δίωκαν τους Εβραίους «καλά να τους κάνουν, δεν είμαστε Εβραίοι»! Είδαν καλά μετά πως πλήρωσαν αυτοί και ο κόσμος όλος αυτές τις διώξεις.

Μη παραπλανάστε. Μη ρωτάτε για ποιόν χτυπάει η καμπάνα. Χτυπάει για σας!

Σας το λέω κατάμουτρα. Εμείς οι Αριστεροί ξέρουμε τη τύχη μας. Εσείς τη ξέρετε;

Όταν η πείνα θερίσει, όταν βγεις για το γάλα του παιδιού, όταν οι δουλειές θα έχουν εξαφανιστεί και βγεις στο δρόμο να ζητήσεις πίσω τη ζωή που σου πήραν, κοίτα καλά με ποιους μαζί θα βρεθείς δίπλα και με ποιους αντιμέτωπος. Αριστεροί και δημοκράτες θα είναι δίπλα σου όπως πάντα.

Κοίτα από τώρα με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου